Живи човешки съкровища - България (2004)

Живи човешки съкровища - България (2004)

Живи човешки съкровища - България (2004)

от 15,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕнциклопедия
Езикбългарски
Брой страници556

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящото издание представя българската номенклатура на традиционните дейности и умения по програмата Живи човешки съкровища". Организирана в шест основни раздела — „Традиционни обреди и празници", „Традиционно пеене и свирене", „Традиционно танцуване и традиционни детски игри", „Традиционно разказване", „Традиционни занаяти, домашни дейности и поминъци", „Традиционна медицина", тя включва обособени съществени културни дейности от основните дялове на традиционната култура на българските граждани, очертани както на национално равнище, така и регионалната им вариантност, съобразена със съвременното административно деление на страната. Изданието съдържа и аналитични текстове, подготвени от специалистите в различните дялове на фолклорната култура. Те целят, от една страна, да реконструират общата картина на различните традиционни културни практики в съответния дял и начина, по който те функционират, от друга страна, разказвайки накратко за извършената работа във връзка с проекта по подготовка на номенклатурата, да очертаят съвременното състояние на културната традиция, чиито носители са живите човешки съкровища на България.

Живи човешки съкровища – България е част от пилотната програма на ЮНЕСКО Живи човешки съкровища. Нейното начало бе положено от Международната организация в началото на 90-те години на ХХ век.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^