Живот под хипноза (ISBN: 9789542609407)

Живот под хипноза (ISBN: 9789542609407)
Описание
Ключови думиРоман
Езикбългарски
Брой страници144

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Пилотът Джеймс Форбс чува зов за помощ. Съпругът на Мария е колабирал, докато управлява самолета, с който пътуват. Следвайки указанията на Форбс, жената успява да приземи самолета. Впоследствие обяснява чудотворното безаварийно кацане с твърдението, че била под хипноза, докато пилотирала. Форбс разбира, че несъзнателно е хипнотизирал жената и така е спасил живота на двамата. Тази случка го кара да се замисли дълбоко за истинността на нашите възприятия и за възможността илюзиите да управляват живота ни.
Форбс си спомня за един хипнотичен сеанс, в който участва като доброволец преди години, убеден, че не може да бъде хипнотизиран. Тогава с ужас установява, че се намира в каменен затвор без изход. Наранява ръката си в опит да пробие стените, които го заобикалят, и изпада в паника, че ще умре от задушаване. За зрителите на представлението обаче той продължавал да стои сам на празната сцена, заобиколен от невидими стени, реални единствено за него, и уплашен до смърт от собствените си представи.
А дали не стои така въпросът и с целия ни живот? - пита се Джеймс Форбс. – Ами ако животът, който водим, е просто една халюцинация? Дали не живеем по инерция, следвайки наложените ни от обществото правила и стереотипи? Доколко истински са нашите \"истини\"? Дали всъщност целият ни живот не е живот под хипноза? Как можем да излезем от транса и да бъдем себе си?
Докато си задава тези въпроси, Джеймс Форбс се натъква на интересна жена, която твърди, че в живота няма случайности. Всичко се случва за наше най-висше благо: появяват се хората, които са ни нужни в даден етап от живота ни; информацията, необходима ни да разрешим определена житейска дилема; уроците, от които се нуждаем, за да преминем на следващото стъпало от развитие. Като доказателство за теорията й пилотът се натъква на твърде много необясними съвпадения, за да са просто случайност. В рамките на няколко дни той преживява огромна духовна трансформация. Стига до заключението, че Законът на привличането наистина действа. Нужно е обаче да се освободим от илюзиите, да излезем от хипнотичния транс и да открием собствения си път. За да живеем обаче свободно и щастливо, трябва да пожертваме скуката. А това невинаги е лесно…
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^