Животът на Леонардо да Винчи (ISBN: 9789545843471)

Животът на Леонардо да Винчи (ISBN: 9789545843471)

Животът на Леонардо да Винчи (ISBN: 9789545843471)

от 8,42 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиБиографии

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Леонардо да Винчи се ражда на 15 април 1452 г. - година след като Константинопол, източната столица на християнството, е превзета от пълчищата на турците, и четиридесет години след като Христофор Колумб се отправя на запад и открива Новия свят. Ренесансът, епохата, в която живее Леонардо, е време, когато хората започват да откриват новото или отдавна забравеното старо в света около тях. Тогава се раждат и творят гениални художници, музиканти, учени, архитекти, математици, изобретатели и философи. Но Леонардо да Винчи е единственият, който притежава всичките тези дарби и умения.

Неговите открития и изобретения са наистина удивителни. Още на младини той пише в бележниците си: „Искам да направя чудо?\" Разбирал ли е тогава, че неговото желание ще се осъществи? Настоящата книга разказва за живота на възхитителния и небесен Леонардо\" — според думите на първия му биограф Джорджо Вазари — човекът с непресьхващо въображение и оригинална мисъл, истинският син на Ренесанса, използвал гениалния си интелект, за да погледне в бъдещето и да сътвори света, в който ние сега живеем.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^