Зоро легендата започва (ISBN: 9789545293979)

Зоро легендата започва (ISBN: 9789545293979)
Описание
Ключови думиФентъзи, История, Литература

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Майсторското перо на голямата чилийска писателка Исабел Алиенде този път проследява съдбата на един митичен герой. Безстрашният Зоро, поборникът за справедливост израства на границата между две култури. Той е син на испански идалго и На дъщерята на индиански шаман, формира се като личност през последните години на XVIII Век В бурната Барселона, където баща му го изпраща, за да разшири кръгозора си. Там познава любовта, усвоява майсторството на шпагата и преживява първите си приключения. Целият роман е построен В духа на екшъна, но В повествованието са преплетени множество действителни исторически събития от епохата, а цялостното послание на писателката е универсално със своето социално Внушение.

Зоро се появява като герой от периодични списания през 1919 г. и оттогава неведнъж се завръща героично и драматично на сцената. Но като ни потопява В личния му Живот, Исабел Алиенде Всъщност следва пътя на последните си исторически романи „Дъщеря на съдбата\" (1999) и „Портрет в сепия\" (2001). Критиците са единодушни, че въпреки лекотата, с която се чете, и приключенския сюжет „Зоро\" е сериозно произведение на литературата. Алиенде вмъква постмодерен уклон в традиционното повествование, като прокарва феминистки и расови мотиви и въвежда разказвач със скрита самоличност. Верен на стила на латиноамериканската Шехеразада, „Зоро\" ни покорява с тази модерна версия на прочутата легенда.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^